Leer, Suede en Bont Reinigen

Wist u dat leer reinigen en suède reinigen een vak apart is. Helaas vergissen mensen zich vaak in de juiste behandeling van leer en suède. Hoewel leer natuurlijk enorm lang meegaat, is leer reinigen nog niet zo eenvoudig. Wie leer met water wil wassen, zal merken dat verkleuring, uitdroging en barsten vervelende gevolgen kunnen zijn. Dat zou zonde zijn van uw leren kleding of tassen. Stomerij van Kan bespaart u graag de moeite en de kosten. Leer reinigen of suède reinigen zijn klussen die u aan ons kan overlaten. Tel daarbij op dat wij bijna 100 jaar actief zijn. Dan weet u wel waar u moet zijn?

Ook suède heeft een speciale reinigingsbehandeling nodig. Suede is een soort leer die doorgaans van de huid van schapen, kalven of geiten is gemaakt. De huid wordt in chroomzout gelooid met als aansprekende resultaat de fraaie stof die wij kennen als suède. Wanneer suède wordt gereinigd, wordt er goed op de temperatuur gelet waarop gewassen wordt. Ook het soort reinigingsmiddel is cruciaal. Laat uw suède bij ons achter en u bent er van verzekerd dat u weer als nieuw de straat op kunt!

Bont reinigen is ook een delicate aangelegenheid. Ook hier is wassen met water geen goed idee. Daar zijn namelijk andere methodes en materialen voor nodig. Voor bont wordt een speciaal wasmiddel gebruikt. Uw bont reinigen is een handeling waar expertise en ervaring voor nodig is. Gelukkig hebben wij die in huis. Wij zorgen ervoor dat uw bontjas of andere bontartikelen er weer piekfijn uitzien.