MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Rikkert van Erp van het WNF heeft onze duurzame en milieuvriendelijke stomerij bezocht en een cheque in ontvangst genomen van 800 euro. Dit geld is gedoneerd door alle genodigden tijdens de uitreiking van het Predicaat Hofleverancier. Het geld zal worden ingezet voor het project “Geven we de aarde op of geven we de aarde door?” en dan voornamelijk voor het Amazonegebied. Denk aan het klimaat wereldwijd. De bossen in de Amazone spelen een belangrijke rol in het reguleren van ons klimaat wereldwijd. Ze slaan 90 tot 140 miljard ton koolstof op, goed voor de wereldwijde CO2-emissie van 10 jaar. Als het Amazone-oerwoud massaal gekapt blijft worden, komen de bestaansgrond van miljoenen mensen en dieren én de longen van de aarde in gevaar…

Stomerij van Kan is al jarenlang koploper wat betreft de zorg voor het milieu en de besparing van energiekosten. In 1994 werd door het Afvalpreventieteam Zuid-Holland en het Nationaal milieucentrum een project opgezet genaamd IMPRES (Innovatie Milieuzorg en Preventieve Samenwerking). Stomerij van Kan ging als enige stomerij samen met het team om de tafel zitten om te bekijken wat stomerijen kunnen doen om het milieu zo min mogelijk te belasten, ook wat betreft de bodemverontreiniging. Tijdens een bezoek van het Innovatiecentrum Den Haag kwamen de deskundigen al snel tot de conclusie dat Ron van Kan op een integrale manier aandacht schonk aan het milieu mede in relatie tot zijn bedrijfsvoering en daar ook in heeft geïnvesteerd.

Stomerij van Kan werd door het Afvalpreventieteam Zuid-Holland voorgedragen voor de Milieuprijs en werd uitgeroepen tot de winnaar van de “Milieuprijs 1994” van de gemeente Leidschendam.

Stomerij van Kan is in het bezit van een Kwaliteitsgarantiecertificaat en een  Milieucertificaat van de NETEX. Nog steeds is Ron van Kan een zeer milieubewust en maatschappelijk ondernemer. Hij was de eerste in de regio die reinigde met de milieuvriendelijke vloeistof KWL en met speciaal geavanceerde apparatuur.

Dat Stomerij van Kan zijn zaakjes goed op orde heeft, blijkt maar weer uit het feit dat deze stomerij in maart 2014 in de top 10 van stomerijen in Nederland staat die zijn beoordeeld op milieuvriendelijkheid, bedrijfspresentatie, vernieuwing, innovatie, marketing, moderne dienstverlening en vooral promotie, pr en klanttevredenheid: de “Netex Jaarprijs 2014”
In de regio Zuid-West Nederland kwam Stomerij van Kan als beste uit de bus.

Ook werkt Stomerij van Kan mee aan een onderzoek van BOSATEX. Deze stichting doet mede onderzoek naar  historische (van voor 1975 veroorzaakte)bodemverontreiniging van verschillende textielbedrijven.

In maart 2014 is het verlichtingssysteem van Stomerij van Kan aangepast. Nieuwe armaturen zijn aangebracht  en de TL buizen zijn vervangen door de zeer energiezuinige LED buizen.

mvo