Reinigen van gordijnen en vitrages

Schone gordijnen en vitrages vormen een belangrijk onderdeel van een goed verzorgd interieur. Graag helpen wij u bij het vaak lastige onderhoud ervan en adviseren wij u over de wijze waarop u deze raambekleding langer mooi en fris kunt houden. Gordijnen reinigen en gordijnen stomen is immers een vak apart!

Mede omdat gordijnen en vitrages vaak boven de centrale verwarming hangen vangen zij relatief veel vuil en stof op. Daaronder ook huismijt en andere potentiële ziekteverwekkers. Tóch neemt lang niet iedereen de moeite om bij de periodieke schoonmaak de raambekleding eens goed onder handen te nemen. Vaak wordt volstaan met stofzuigen of uitkloppen van de overgordijnen en het wassen van de vitrages in de machine thuis. Beslist geen aantrekkelijk werkje en bovendien niet vrij van risico’s van krimp of beschadiging.

Met name overgordijnen reinigen is een klus die u liever aan een specialist toevertrouwt. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het reinigen van vaak kwetsbare overgordijnen. Afhankelijk van de soort textiel, de verving en dergelijke worden ze deskundig gereinigd. Kleurstoffen kunnen door externe invloeden aangetast zijn, wat vooraf niet zichtbaar is. Bij het gordijnen stomen bestaat in sommige gevallen het risico dat losse kleurstof dan wegspoelt. Maar in vrijwel alle gevallen mag u erop rekenen dat u frisse raambekleding retour ontvangt die er weer lange tijd schoon en verzorgd uitziet. Regelmatig reinigen, met bijbehorende versteviging verlengt de levensduur van uw gordijnen. Herinnert u zich nog hoe mooi uw gordijnen bij aanschaf waren?

Ook de verzorging van de vitrages willen wij graag van u overnemen. Dat kan eventueel binnen zeer korte tijd, zodat u niet onnodig zonder hoeft te zitten. Het reinigen gebeurt in een professionele machine met een grote trommel. Wanneer wij uw gordijnen reinigen, voorkomen wij onnodige kreuk. Voor een stralend resultaat wordt optisch wit aan het waswater toegevoegd. Het overnemen van de zorg voor uw gordijnen en vitrages is niet alleen erg gemakkelijk; het is ook een garantie voor veilige, probleemloze reiniging met het best haalbare resultaat. Uw gordijnen laten stomen was nog nooit zo gemakkelijk.

Behalve uw gordijnen laten stomen kunt u ze via ons bedrijf ook brandwerend laten maken. Zo beperkt u het risico van schade bij brand. Vraag daarvoor vrijblijvend onze offerte.

Ook is er een mogelijkheid om na overleg de volledige verzorging van uw gordijnen en/of vitrages voor onze rekening te nemen. Dus niet alleen het reinigen, maar ook het afhalen van de gordijnen en het weer netjes verzorgd terughangen.

Periodiek uw gordijnen laten stomen? Het is mogelijk dat wij het regelmatige onderhoud voor u agenderen. Wij nemen automatisch, volgens een afgesproken termijn, contact met u op voor een afspraak. Daardoor bent u altijd verzekerd van schone, goed verzorgde gordijnen en/of vitrages.