Diversen

Graag reinigen wij naast uw gewone kleding, ook bijvoorbeeld uw skikleding. Maar ook veel ander textiel wordt door ons met veel zorg, en vooral ter zake kundig gereinigd. Bijvoorbeeld slaapzakken en tuinstoelkussens, hoezen en bekleding van meubelen, spreien, hoezen van waterbedden, matrassen etc.

Het is verstandig zomer- en winterkleding te laten reinigen voordat deze voor langere tijd de kast ingaat. Daardoor blijven ze langer mooi en geschikt voor gebruik. Het is bovendien hygiënischer. Aanwezige vervuiling gaat na verloop van tijd vaster in de kleding zitten, met het risico dat op den duur vergeling ontstaat. Seizoensgebonden artikelen zoals skikleding, slaapzakken en tuinstoelkussens dienen van tijd tot tijd gereinigd te worden; liefst voor ze worden opgeborgen. Vaak behoeven deze artikelen een speciale behandeling en kunnen ze niet risicoloos in de wasmachine worden gereinigd. Ons bedrijf weet er alles van en wil de reiniging graag voor u verzorgen.

Minder seizoengebonden artikelen zijn bijvoorbeeld de bekleding van stoelen en bankstellen of hoezen om stoelen, bankstellen en waterbedden. Misschien is de “grote schoonmaak” niet zo populair meer, tóch is het raadzaam deze artikelen regelmatig professioneel te laten reinigen. Niet alleen zetten stof, tabaksrook en huismijt zich vast in het materiaal, het wordt ook vuil en geplet door het dagelijkse gebruik. Vooral op lichte bekleding is dat goed merkbaar.

Onderhouds- en bewaarmiddelen

In onze winkel verkopen wij verschillende artikelen voor het zorgvuldig thuis bewaren en onderhouden van uw kleding of ander textiel. Pilkammen bijvoorbeeld en ook middelen die motten op afstand houden van uw kleerkast. Ook verkopen wij speciale hoezen om uw kleding buiten het draagseizoen of bij eventueel transport in op te bergen. Informeer eens naar de mogelijkheden om ook zelf uw textiel in prima conditie te houden.

Speciale reiniging voor bedrijven

Voor het verzorgen van sommige producten denkt u misschien niet meteen aan de stomerij. Wat dacht u bijvoorbeeld van vlaggen? Deze worden vaak vooral door de lucht vervuild en bevatten olie, roet et cetera. Deze zetten zich vast in de kunststofvezels waarvan de vlaggen meestal zijn gemaakt en kunnen niet of nauwelijks met een gewone wasmachine worden verwijderd. Ook allerlei andere producten, die soms specifiek in bepaalde bedrijfstakken worden gebruikt, kunnen wij vaak reinigen. Heeft u producten waarvan u denkt dat ze met onze specialistische apparatuur en know how te reinigen zijn, aarzel dan niet even contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.